Çeşitli nedenlerle oluşan diş eksiklikleri, köprülerle tedavi edilemediğinde implant tedavisine başvurulur. Diş etinin hemen altında yer alan çene kemiğinin içine titanyum implant yerleştirilerek eksik bölgede yeni bir diş kökü oluşturur. Bu kökün üzerine diş tutturularak o bölgedeki eksiklik giderilir. Oluşturulan bu yeni diş, çene kemiğiyle eksiksiz olarak bütünleşir ve orijinal diş görevi görür.
Diş implantı, lokal anestezi yardımıyla uygulanan cerrahi bir işlemdir. Bu işlem, hastanın medikal uygunluğu göz önünde bulundurularak genel anestezi altında da uygulanabilir. Anestezi uygulamasının ardından eksik diş görülen bölgedeki çene kemiği oyulur ve buraya bir diş implantı (yapay diş kökü) yerleştirilir.
İmplant diş uygulamasının ardından oluşturulan köke geçici diş tutturulur. Bu geçici diş, hastanın durumuna bağlı olarak 3-6 ay boyunca kullanılır. Diş eti dokusu ve çene kemiğindeki iyileşme tamamlandıktan sonra geçici diş çıkarılır ve yerine kalıcı diş yerleştirilir. Günümüzde implant üzerine uygulanan kalıcı dişler porselen, lamine, zirkonyum gibi malzemelerle kaplanmaktadır. Zirkonyum kaplama, rengi, ışık geçirgenliği ve dayanıklılığı açısından en doğal görünümü sağlayan kaplama çeşididir.
Diş implantlarının başarılı sonuç vermesi diş eti, ağız içi dokuları ve çene kemiğinin sağlığı ile doğru orantılıdır. O nedenle implant uygulamaları öncesinde detaylı tetkikler yapılarak ağız sağlığı seviyesi tespit edilir ve gerekli durumlarda hasta yan tedavilerle desteklenir. Böylelikle ağız içi, implanta tam uyum sağlayabilecek bir seviyeye getirilir.
Diş İmplantı Kimlere Uygulanır? Kimler İmplant Yaptırmalıdır? Eksik diş problemi, her birey için farklı sonuçlara yol açabilir. Ağızdaki her dişin kendine has görevleri ve etki ettiği alanlar farklıdır. O nedenle hangi diş ya da dişlerin eksik olduğuna bağlı olarak hasta, yeme bozuklukları ve konuşma güçlüğü yaşar. Bu gibi sorunlar diş implantı sayesinde çözülür ve hasta eski yaşam kalitesine kavuşur.
Çeşitli nedenlerle dişlerinin tamamını veya bir kısmını yitirmiş, çene kemiğinde eksiklik olan, köprü tedavisine bünyesi istenmeyen yanıtlar veren ya da hareketli protez kullanamayan hastalara diş implantı yaptırmaları önerilir. Bazı hastalar hareketli protezleri kullanmayı isteseler bile öğürme refleksi, ağız içi ve çene çevresinde sızılar ya da yeme, konuşma gibi fonksiyonları yerine getirirken konforsuzluk çeken hastalar da yine diş implantları sayesinde bu sıkıntılarından kurtulabilirler.
Özellikle tam diş kaybından mustarip hastaların, all on four implant tedavisinden yararlanmaları tavsiye edilir.
All on Four İmplant Nedir? Hangi Durumlarda Uygulanır? Görüntü ve işlev açısından doğal dişlere en yakın sonuçları veren diş implantları, eksik diş problemi yaşayan hastalar için en etkili yöntemdir. Bu hastaların bazıları bir ya da birkaç dişlerinin eksik olması nedeniyle implant tedavisine başlarlar. Bir diğer gruptaki hastalarsa kendi dişlerinin tamamını kaybettikleri için -“tam damak” olarak da adlandırılan- hareketli protez kullanmak zorunda olan, ancak çeşitli nedenlerle bu ürünü kullanamayan ya da kullanmak istemeyen hastalardır. İşte bu tür hastalar all on four implant sayesinde sağlıklı bir ağza sahip olabilirler.
All on four implant tekniğinde hastanın üst ve alt çene kemiklerine dörder adet implant yerleştirilir. Alt ve üst diş protezleri bu implantlar üzerine sabitlenir. Tekli ya da az sayıdaki diş implantlarının aksine, all on four implantta daimî diş protezleri, implantın uygulandığı gün yerleştirilir. Yani kalıcı dişler, 3-6 ay beklemek gerekmeksizin, implantla aynı gün takılır. Hasta implant operasyonu yapılan gün yeni ve konforlu hayatına başlar.
All on Four İmplant Tekniğinin Avantajları Sadece dört implant takılacağı ve hastanın çene kemiğinde hiç diş bulunmadığı için cerrahi operasyon süresi oldukça kısadır. Cerrahi operasyonla aynı gün kalıcı dişler takılır ve tedavi tamamlanır. Tekli ya da az sayıda implant kullanılan tedaviler öncesinde bazen sinüs yükseltme ameliyatı gibi ek cerrahi operasyonlar gerekebilir. All on four implant tekniğinde bu tür ek ameliyatlara lüzum yoktur. Kişiye özel tedavi planlanarak gülüş estetiği sağlanır. Hareketli protezlere nazaran kullanımı ve hijyenik bakımı çok daha kolaydır. Hareketli protezlerdeki gibi damak kısmı yoktur; öğürme refleksi ya da rahatsız edici kullanım koşullarına yol açmaz. Tedavi kısa sürede tamamlanır, hastanın kliniğe defalarca gitmesi gerekmez. İmplant Tedavisi Fiyatları Hakkında İmplant uygulamaları ilk kez 1900’lü yıllarda denenmiş olsa da doğal dişe en yakın implantların üretilmesi ve cerrahi tekniklerin geliştirilmesi günümüz teknolojileri ile mümkün olmuştur. Bugünkü uygulamalar kliniklere göre değişiklik gösterebildiği için, implant fiyatları da farklı farklıdır. Temelde bu değişikliğin nedeni klinklerin kullandığı malzemelerdir. Uzakdoğu, Avrupa ya da Amerika’dan ithal edilen diş implantların yanı sıra Türk malı implantlar da birçok klinik tarafından kullanılmaktadır. Bu ürünlerin kalite seviyeleri de üretim yerlerine göre farklılık göstermektedir. O nedenle tedavi göreceğiniz diş kliniğini seçerken, kullanılan diş implantının üretim yerini ve kalitesini de araştırmanızı tavsiye ederiz. Tedavisi hakkında bilgi alma özgürlüğünün, istisnasız her hastanın anayasal hakkı olduğunu hatırlatır, kullandığımız malzemeler ve tedavi aşamaları hakkında sizlere detaylı bilgi vermeye her zaman hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.
AĞIZ, DİŞ ve ÇENE CERRAHİSİ İmplant fiyatlarının medyada ve dijital ortamlarda açık bir şekilde verilmesi, Sağlık Bakanlığı ve Türk Diş Hekimleri Birliği kararları uyarınca yasaktır. Bu nedenle detaylı bilgi almak için aşağıdaki formu doldurmanızı ya da sağ alt köşedeki WhatsApp ikonuna tıklayarak bizimle direkt iletişime geçmenizi rica ederiz.