Diş kayıpları yaşayan hastalar için kullanılan uygulamalardan olan zigomatik implant, geleneksel kök formlu implant uygulamalarından farklı olarak zigoma (elmacık) kemiğine ameliyat ile yerleştirilir. Uzunluğu 30-55 milimetreyi bulabilir ve diğer diş implant türlerine göre daha uzundur.
Üst çene kemiği yeterli güce sahip olmayan, üst çene kemiği ciddi hasar gören veya bu kemikte erime olan hastalar için tercih edilebilir. Bu şekilde ileri kemik kaybı bulunan hastalarda standart dental implant uygulamasından önce kemik grefti (kemik büyütme) veya sinüs kaldırma gibi tedavi süreçlerinin tamamlaması gerekebilir. Zigomatik implant, uzun süreli diş tedavilerine alternatif hızlı bir çözüm sunabilir.
Zigomatik Implant Kimler Için Uygundur?
Uzun süredir protez kullanan hastalar için uygun olabilir.
Üst çene kemiği enfeksiyon veya travma vb. sebeplerle oldukça zarar görmüş ya da üst çenede kemiğinde erime olan hastalar için uygun olabilir.
Diş eti dokusu zarar görmüş ya da farklı diş eti problemleri yaşayan hastalar için uygun olabilir.
Diş kaybını erken yaşlarda tecrübe etmiş hastalar için uygun olabilir.
Çene kemiği yeterince güçlü olmadığında standart diş implant uygulamasından yararlanamayan hastalar için uygun olabilir.
Zigomatik Implant Tedavi Süreci Nasıldır?
Zigomatik implant tedavi süreci, hastanın çene kemiğinin yapısını ve mevcut durumunu incelemek için çekilen volumetrik dental tomografi ile başlar.
Volumetrik dental tomografi ile elmacık kemiği ve üst çene kemiğinin konumları tespit edilir.
Doktor tarafından yapılan plan hastaya sunulur, hazırlanan protezler hastaya gösterilir.
Hastanın onayı ile implantlar hazırlanmaya başlar.
Zigomatik implant uygulaması, ağız ve çene cerrahı tarafından genel anestezi altındaki hastaya uygulanır.
İşlem yaklaşık olarak 2 saat sürer.
Uygulama sonrasında hastanın diş bakımı konusunda hassas ve dikkatli olması gerekir. Hastanın yeniden problemlerle karşılaşmadan dişlerini kullanması için diş hekimi tarafından verilen tavsiyelere uyması büyük önem arz eder.
Üst çene kemiğinde erime yaşayan ya da travma vb. sebeplerle zigoma kemiği zarar gören hastalar, diş implant işlemi için kemik grefti (kemik büyütme) uygulaması yaptırmak zorunda kalmayabilir.
Geleneksel diş implant uygulamalarının mümkün olmadığı durumlarda zigomatik implant çözüm sunabilir.
Hastalar, zigomatik implant uygulamasının yapıldığı gün dişlerine kavuşabilir.