Birçok hasta ileri seviyede ağız hijyeni bozulduğu, dişleri çekildiği ve kanal tedavisi yapılması gerekliliği doğduğu halde “dişçi koltuğu fobisi” nedeniyle diş hekimine gidemiyor. Bu durumu yaşayanların karşılaştığı en zor durumsa sağlıksal sorunlar kadar yaşam kalitelerinin düşmesi oluyor.
Bazı kişilerde ileri seviyede yaşanan bu korku yüzünden hastalar eksik diş ve çürüklerle dolu bir ağız ve dayanılmaz acılarla hayatını sürdürmeyi göze alabiliyor. Ancak kaçınılmaz olarak diş hekimine tedavi için geldiklerinde, diş tedavileri bir hastanenin steril ameliyathanesinde full narkoz, bir diğer deyişle genel anestezi altında gerçekleştiriliyor.
Full narkoz altında gerçekleşen diş tedavileri ile “dişçi koltuğu fobisi” artık fobi olmaktan çıkıyor. Genel anestezi uygulanarak gerçekleştirilen diş tedavileri ise hem diş hekimi hem de hasta açısından çok daha sağlıklı ve konforlu bir şekilde yapılabiliyor.
Full narkoz genel anestezi altında implant uygulaması nasıl yapılır?
Genel anestezi altında yapılan diş implantuygulaması, diğer sınırlı uyuşturma altında yapılan işlemlerden farklı değildir. Full narkoz altında yapılan operasyonda da cerrahi işlem tekniği aynı olmakla birlikte, tek fark hastanın bilincinin kapalı olmasıdır.
Genel anestezi altında yapılan diş implant uygulaması, diğer sınırlı uyuşturma altında yapılan işlemlerden farklı değildir.Full narkoz altında implant tedavisicerrahi işlem tekniği aynı olmakla birlikte, tek fark hastanın bilincinin kapalı olmasıdır.
Full narkoz (Genel Anestezi) sonrası hastanede kalmak şart mı?
Genel anestezi ile diş tedavisi yapılan hastaların sık sorduğu sorular biri full narkoz sonrası hastane kalma şartı ile ilgili oluyor. Full narkoz altında implant tedavisi, yani genel anestezi ile yapılan işlemleri sonrası minimum 5 saat gözetim altında kalınması yeterli oluyor. Diğer yandan hastaların mutlaka bir gece kontrol altında olabilmeleri için hastanede konaklaması öneriliyor. Nedeni, hastaların sağlığının ve güvenliğin her şeyin önünde olması…