Günümüzde eksik dişlerin tedavisinde hastaların en çok tercih ettiği yöntemin implant tedavisi olduğunu söylemek mümkün. İmplant tedavisi köprü veya protez gibi geleneksel yöntemlere göre daha dayanıklı ve uzun ömürlü oluyor. Ayrıca implant tedavisi doğal diş görünümüne en yakın sonucu veren tedavi olarak da biliniyor. İmplantlarda protezde görünen ağız içi kayma gibi sorunlar da olmadığı için hem yemek yeme hem de konuşmada hiçbir zorluk yaşamazsınız. Ağız ve diş sağlığınızı geri kazanabileceğiniz implant tedavisi 2 aşamadan gerçekleşiyor.İmplant diş nasıl yapılır videoizleyerek implant yapımı hakkında daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.
Kimler İmplant Diş Tedavisi Yaptırabilir?
Eksik dişlere sahip hastalar konuşma, yemek yeme gibi sağlık problemlerinin yanı sıra estetik birçok problemle de karşılaşırlar. Eksik dişler ağız ve diş yapısını bozduğu için kişilerde özgüven sorununa kadar gidebilen problemler yaratır. İmplant uygulaması hastalara minik bir cerrahi operasyon ile istedikleri görünümü verir. İmplant uygulaması kemik gelişimini tamamlayan ve 18 yaş üzerindeki tek veya daha fazla diş eksikliği bulunan, çene ve yüz kusurları olan veya protez kullanmak istemeyen tüm hastalara uygulanabilir.
İmplant kolay bir uygulama da olsa cerrahi bir operasyon olduğu ve lokal anestezi altında yapıldığı için kalp rahatsızlığı, şeker ve hipertansiyon problemi olan kişiler için risk oluşturabilir. Bu yüzden bu hastaların tedavi yaptırmadan önce doktor ve diş hekimlerine danışması gerekiyor. Bu sağlık sorunları dışındaki hastalarda implant uygulaması rahatlıkla uygulanıyor. İmplant diş yapımı hakkında merak ettikleriniziimplant diş nasıl yapılır izleyazısına tıklayarak öğrenebilirsiniz.
İmplant Nasıl Yapılır?
İmplant uygulaması çene kemiğine titanyum vidalar yerleştirilmesi ile gerçekleşiyor. Tedavi süreci diş doktorunuzun diş ve kemik yapısını detaylı bir şekilde görmesi için röntgen çekimi ile başlıyor. Daha sonra lokal anestezi altında implant vidası yerleştirilecek yerlere diş doktorunuz tarafından çene kemiğine küçük oyuklar açılıyor ve bu oyuklara titanyum vidalar yerleştiriliyor. İlk aşama vidaların yerleştirilmesi ile tamamlanıyor ve diğer aşamaya kadar vidaların ağız içineuyum sağlama süreciolarak geçer. İkinci aşama da çene kemiği ve vidaların uyum sağlayıp sağlamadığına bakmak için tekrar röntgen çekimi ile başlıyor. Röntgen de eğer herhangi bir sorun yoksa diş protezleri vidalara yerleştiriliyor. Minimum acı ve ağrı ile atlatılan bu süreç sonunda hastalar istedikleri doğal bir görünüme kavuşmuş oluyor. Tedavi öncesi nasıl bir süreç geçireceğinizi merak ediyorsanızimplant diş nasıl yapılır youtubevideosunu izleyebilirsiniz.
Tedavi Sonrası İmplantlara Nasıl Bakılır?
İmplant uygulaması çok zor bir operasyon olmasa da süreç sonrasında bakımıyla düzgün ilgilenilmezse beklenmeyen sorunlar çıkabilir. Tedavi sonrası dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ağız hijyeni diyebiliriz. Ağız bu süreç de her türlü mikroba karşı hassas oluyor. İlk 48 saatlik zaman içinde vida ve protezlerin çene kemiğine kaynaşmasına zarar vermemek için basınç uygulayan bir hareket yapılmaması gerekiyor. İlk günlerdeki ağız temizliğini gargara ile yapabilirsiniz. İlk 2 saat herhangi bir gıda tüketmemeye ve sonrasında da sert ve kabuklu besinleri yememeye de özen göstermelisiniz.İmplant diş nasıl yapılır nediradlı bağlantıdan kafanızdaki tüm soruların yanıtını bulabilirsiniz.